22 augusts, 2011

PIECINIEKS

Jā, mēs ar vīru abi pēc garām pārunām, nolēmām šai dienai likt 5nieku no 10 ballēm :D Kāpēc? Nu tad par visu pēc kārtas...

No rīta bija ļoti grūti pamosties, un reāli es arī nepamodos laikā. Paldies Dievam, Uģis jau bija uztaisījis brokastis un nomazgājis visus traukus. Es te tieku baigi lutināta, un galu galā arī traki izlutinos, jo pašai vairs negribas darīt neko :) Bet vai tā nav apskaužama laime, kad par tevi parūpējas un ceļ debesīs kā princesi!? Haha...Uģim jau drīz tā pat būs zb, tā ka jāsāk meklēt, kur te stāv spainis, lupatas, lai gatavojos drīz mēst grīdas...ok ok - jociņš spociņš!

Uz skolu smuki aizbraucām, vispār bez problēmām.
Sākumā visi sasēdāmies lielajā zālē un lekcija varēja sākties. Katram bija mapītes ar dažādām brošūrām, mūsu plānu šai nedēļai, saraksts ar visu ārzemju studentu vārdiem un valstīm no kurām viņi nāk, utt. Katrā ziņā latviešu ir daudz, lietuviešu vēl vairāk, bet vāciešu, kuri man likās būs pārsvarā gandrīz vispār nav.
Tad vius sadalīja 3 grupās...mūs ar Uģi izšķīra (tāka nebija mums īsti jēga ģērbties vienādās krāsās, ko bijām izdarījuši kā saldie :D ). Tad stundu mēs mācījāmies par dāņu kultūru, pēc tam stundu dāņu valodu, bet trešajā stundā aizpildījām kaudzi dokumentus. Pēc tam ap pulkstens diviem visi gājām uz pludmali, kas bija stundas gājiens (kājas šobrīd nejūtu). Tur mums bija pikniks ar hot dogiem un dzeramajiem. Arī tur visi bija sadalīti grupiņās pa 4, bet ne man, ne Uģim nepaveicās ar savu grupiņu. Tas arī kaut kā visu nosita. Manā grupā bija lietuvietis, bulgārs un rumāniete...bet kkā galīgi nebija ar viņiem par ko runāt, taču Uģa grupā bija 3 slovākietes, kas sarunājās savā valodā un Uģis kā muļķis tur sēdēja un stūma māgā hot dogu, lai kaut kā aizpildītu neveiklo mirkli!
Karoč beigās abi ar Uģi aiztināmies no visiem un pastaigājoties aizgtājām uz centru. Tur iztērēju 10ls par pases tipa bildēm, jo tās, kas man bija paņemtas priekš dokumentiem neder pēc izmēriem. Nais ne?!? ZB! Taču atradām veicī aliņus par 20-30 sant, kas vēl pie tam dikti garšīgi, tā ka bik garīgais uzlabojās.

Nu kopumā tā tuvāk iepazinos ar vienu dāņu meiteni un vienu no Ukrainas, kas jau 6 gadus dzīvo Somijā. Viņai ir 26 - bet man viņa patika. Arī arvienu bulgāru džeku sapazinos tuvāk, bet sākumā bik sanāca nobīties, jo, kad viņš atvēra muti tur bija vienkārši TĀDS režģis...likās, ka starp katru zobu trūkst cits zobs. Pie tam liekas, ka viņš nepazīst zobirsti, taču viņa jaukā personība ļāva man tomēr tēlot, ka neredzu to visu, kas darās šamā mutē...

Pasniedzēji radīja ļoti labu iespaidu. Tiešām šķiet feini cilvēki. Smieklīgi, laba humorizjūta un njam...šeit skolotājus uzrunā vārdā, tā, ka starp skolotāju un studentu valda pilnīga vienlīdzība.
No skolotājiem arī uzzinājām, ka dāņi ir trakākie tusētāji un alus dzērāji Eiropā. Tā viņi esot kautrīgi, bet tāpēc, lai kautrība mazinātos jāiešauj pa aliņam un tad viss notiek. Stāstīja arī to, ka CPH vienkārši ir riteņbraucēju paradīze, tā ka secinājumi par dāņiem - viņi ir alkoholiķi uz velosipēdiem :D
Drīzumā taisamies arī aizbraukt uz CPH centru un uz slaveno Kristiāniju. Tur esot tikai 2 noteikumi-
nefilmēt  un neprasīt stiprākas narkotikas, par tām, ko jau tur uz katra stūra pārdod. Viens čalis kaut kad sen tā izdarījis un tur uz vietas arī tika nošauts.

Okay, tgd eju gulēt. Baigais pārgurums...neko negribas un blogu arī ar grūtībām saņēmos uzrakstīt, tā ka sorry, ka tik virspusēji :/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru