21 oktobris, 2011

Vēl joprojām ciemojamies...

Šodien ir pēdējā diennakts, kad manas mīļās ciemojas Kopenhāgenā. Rīt vakarā jau ir viņu lidmašīna uz Rīgu. Skumji. Man jau vakar vakarā bija lielā dvēseles caureja, jo galīgi vēl negribas atvadīties. Laiks ir paskrējis ļoti ātri...

Vispār mamma mums te ir ļoti daudz ko nokārtojusi un atvērusi acis uz daudzām lietām. Tagad mums ir smuki groziņi, kur salikt visus miljons sīkumus, galda lampiņa, pulveris un citi nieki. Vaļera arī beidzot ir nolikts pie vietas un sācis kaut ko kārtot sakarā ar pierakstu. Mamma pierunājot šim pilnas ausis panāca, ka mums katram būs jāpiemaksā tikai 25Ls 50Ls vietā, taču tagad mums būs īsts pieraksts, un CPR jau vispār vairs būs sīkums. Cerams! 

Tagad jāpastāsta, ko labu esam sadarījušas. Otrdien bija paredzēts braukt uz ZOO, bet šis plāns atkrita slikto laikapstākļu dēļ. Tā vietā ietērpāmies lielos krāsainos lietus mēteļos, gumijniekos un braucām šopingā uz centru. Tā arī visa diena tika pavadīta....vakarā pārgurums bija neaprakstāms.

Trešdienas saulīte mums beidzot atļāva aizbraukt uz ZOO. Pavadījām tur 3h. Bija ļoti jauki. Kārtējo reizi pārliecinājāmies par dažām ļoti spilgtām kultūru atšķirībām. Šeit Dānijā visi klausa noteikumiem, jo mēs neredzējām NEVIENU, kas barotu zvērus...NEVIENU! Tā pat arī neviens nedauzīja pa mērkaķu vai citu dzīvnieku stikla būriem kā Latvijā un starp citu arī ASV gandrīz visi dara. Nu jā...mana pamatdoma ir tāda, ka dāņi tomēr ir daudz civilizētāka tauta nekā latvieši. Diemžēl.
ZOO tiešām bija jauks un harmonisks, jo ļoti daudzi zvēri dzīvojās kopā. Piemēram, bija GIGANTISKS aploks, kurā ganījās gan zebras, gan kalnu kazas, gan žirafes, gan strausi un pat roņi tur varēja iekļūt. Bija tāda sajūta, ka tur ir mēģināts savienot cik vien iespējams daudz krātiņus kopā, lai dzīvniekiem būtu brīvības, bet cilvēkiem dabas harmonijas izjūta. Dzīvnieki arī likās tādi ļoti forši. It īpaši viens leduslācis, kas izklaidēja apmeklētājus ar pigoriem pa ūdeni. Viņš bija ļoti iejuties savā tēlā un izskatījās izbaudām visu uzmanību. Bija smieklīgi!
Pēc ZOO aizbraucām mājās, kur paēdām garšīgas latviskas pusdienas, un tad beidzot aizbraucām nāriņas meklējumos. Atradām! Ļoti dīvaina vieta, kur novietot tādu apskates objektu, jo tas ir tālu prom no centra, bet vispār man tur ļoti patika. Tur bija tāds foršs, liels skriešanas stadions, daudz mazas mājiņas, skaista liela baznīca un vispār tāda interesanta, veclaicīga un ļoti romantiska noskaņa. 

Ceturtdien atkal bija šopinga diena. Bijām aizlaidušas arī līdz Kristiānijai, kur iegājām kaut kādā viņu "muzejā". Tas bija riktīgi bailīgi, jo visa treptelpa bija grafiti apzīmēta, aiz kaut kādām durvīm, kas bija puspavērtas kaut kāds apīpējies čalis dungoja un gaisā visapkārt virmoja zāles smaka. Nepatīkami...



Šodien Uģim nebija jāstrādā, tāpēc visi 4 devāmies pēdējo reizi uz centru, kur atkal izstaigājām veikalus, lielo Kopenhāgenas Universitāti un tās apkārtni. Mēģinājām aizbraukt uz kaut kādu pilsētu, kur ir Kopenhāgenas vecākā ēka, taču ceļā ačohnijāmies, ka neesam vairs savā zonā un turpināt ceļu pa zaķi vairs negribējās. Tā nu kāpām ārā un ar kājiņām čāpojām atpakaļ, pa ceļam ieejot vēl simts un vienā veikaliņā.

Vispār viss ir bijis kolosāli un mans brīvlaiks būs pavadīts godam. Esmu beidzot iepazinusi pilsētu, kurā dzīvoju un lieliski pavadījusi laiku ar savu ģimeni. Gandrīz katru rītu brokastīs mielojāmies ar suši, bet vakariņās ar greznām, sātīgām vakariņām. Pietam, sīkā māsa visu laiku pa vidam cep keksiņus un mafinus! Noteikti esmu uzēdusi kādus pāris kilogramus pa šīm dienām :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru